Työ – Lahjoitussivusto : Kansallisgalleria 02.43

Kansallisgalleria 04.2024

Lahjoita taiteelle

Nykyään suurin osa lahjoituksista toteutetaan kotisohvalta käsin. Trimedia auttoi Kansallisgalleriaa luomaan turvallisen tavan lahjoittaa rakentamalla modernin ja saavutettavan lahjoitussivuston. Uusi lahjoita.kansallisgalleria.fi verkkopalvelu tukee Kansallisgallerian varainhankintaa ja kasvattaa lahjoitusten määrää, mikä auttaa heitä säilyttämään ja konservoimaan taidekokoelmaa sekä vahvistamaan työtä lasten ja nuorten kanssa.


Tule mukaan taiteen tukijoiden joukkoon

Suunnittelu ja ilme

Lahjoitussivuston ilmettä ohjasi Kansallisgallerian brändi ja logo. Pyrimme säilyttämään yhtenäisen ilmeen muiden Kansallisgallerian verkkosivujen kanssa. Ulkoasua suunnitellessa käytimme hienovaraista animaatiota, jonka käyttäjä voi tarvittaessa pysäyttää saavutettavuuden varmistamiseksi.

Projekti aloitettiin yhteisillä työpajoilla, joissa suunniteltiin sivuston sekä lomakkeiden rakenne, sisällöt, ilme sekä toiminnallisuudet.

Helppo tapa lahjoittaa saavutettavasti

Lahjoittajille suunniteltiin helppo tapa lahjoittaa, olivat he sitten yksityishenkilöitä, yrityksiä tai lahjan antajia. Lopputuloksena syntyi käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka opastaa lahjoittajan selkeästi läpi lahjoitusprosessin.

Maksutapahtumista vastaa Paytrail ja tarjolla on myös MobilePay-maksuvaihtoehto. Lahjoitussivusto täyttää WCAG 2.2 -standardin AA-tason kriteerit, mikä varmistaa palvelun saavutettavuuden erilaisille käyttäjille.

Toteutus ja ratkaisu

Tekninen ratkaisu verkkopalveluun perustuu räätälöityyn modulaariseen WordPress-toteutukseen, mikä tuo joustavuutta sisällönhallintaan ja mahdollistaa erilaisten sisältöjen luomisen helposti. Yhteistyö Kansallisgallerian tiimin kanssa sujui erinomaisesti, ja verkkopalvelu valmistui mutkattomasti aikataulussa. 

Lahjoita lahjaksi

Sivustolla on mahdollista hankkia myös aineettomia lahjoja. Lahjoituslomakkeiden yhteyteen rakennettiin erillinen ominaisuus, jonka avulla lahjoittaja voi antaa lahjoituksen lahjaksi. Lahjoittaja saa lahjoituksen jälkeen sähköpostiinsa diplomin, jota voi personoida lahjoituksen yhteydessä lahjan saajan nimellä ja omalla tervehdyksellään.


Yhteistyö Trimedian kanssa oli avointa, keskustelevaa ja mutkatonta. Tehokas, tavoitteellinen projektinjohto ja työskentely varmistivat, että saimme käyttöömme uuden tyylikkään sivuston, jossa on kattavasti huomioitu tarpeemme ja toiveemme

Jutta Jaakkola, yhteyspäällikkö

Kansallisgalleria on Suomen suurin kuvataiteen museo. Se rakentaa kulttuuriperintöä, edistää taiteellista sivistystä ja järjestää monipuolisia näyttelyitä. Kansallisgalleriaan kuuluu kolme Suomen tunnetuimmista taidemuseoista. Ne ovat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgalleria ylläpitää myös kansallista taidekokoelmaa ja siihen liittyvää arkistoa.

Taiteelle lahjoittamista mahdollistamassa

Aki Saksola

CTO

UI/UX-design, Front-End Development, Project Management

Jenna Saksola

Content Strategist

E-Commerce, Support, Digital Marketing, Project Management

Toni Leinonen

Web Developer Trainee


Muita toteutuksia


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677