Työ – Laaja verkkosivustouudistus : Muistiliitolle uudistunut sivusto 02.44

Muistiliitto 09.2024

Laaja uudistus

Muistiliiton verkkosivuprojektissa luotiin kattava ja monipuolinen verkkopalvelukokonaisuus. Teknisesti sivusto koostuu räätälöidyistä  Gutenberg-lohkoista, tapahtumakalenterista, Muistikummitestistä, jäsensivustoista, lahjoitustoiminnallisuudesta sekä extranetistä. 

WordPress-projekti sisälsi verkkopalvelun sisällön, rakenteen ja elementtien tarkennuksen tilaajan toiveiden mukaisesti, hyödyntäen palvelumuotoilun työkaluja.

Muistiliitto mobiilikuva

Palvelumuotoilun työpajat

Suunnittelimme ja ideoimme verkkopalvelun käyttökokemusta neljässä yhteisessä työpajoissa ja toistuvissa viikkopalavereissa. 

Ratkaisun käyttöliittymä ja visuaaliset suunnitelmat toteutettiin saavutettavuusvaatimusten mukaisesti, huomioiden erikokoiset näytöt ja hyvät käytettävyysperiaatteet.


Tekninen toteutus

Verkkosivusto toteutettiin multisite-toteutuksena, jossa pääsivusto sisältää yhdistysten alasivut ja näiden lisäksi toteutettiin extranet. Sivuston tekninen arkkitehtuuri perustui varmaan ja tietoturvalliseen pilvipalveluun. 

WordPress-alustalle rakennettu kokonaisratkaisu hyödyntää laajasti WordPressin perusominaisuuksia, minkä ansiosta sivuston ylläpito ja jatkokehitys ovat sujuvia ja kustannustehokkaita. Sivustoa laajennettiin tarkoin valituilla lisäosilla sekä räätälöidyillä erikoistoiminnallisuuksilla, jotka tukevat sekä ylläpitoa että käyttöliittymän toimivuutta.


Ulkoasu uudistui

Sivustolle kehitettiin erityinen pääteema, joka on helposti laajennettavissa ja muokattavissa jatkokehityksen tarpeisiin. Pääteema suunniteltiin Muistiliiton brändiohjeiden mukaisesti, ja siihen sisällytettiin selkeät työkalut ulkoasun muokkaamiseen sekä sisällön hallintaan. 

Verkkosivustolle räätälöitiin asiakkaan toiveen mukaan kattava valikoima sisältölohkoja, joiden avulla ylläpitäjät voivat luoda monipuolisia ja visuaalisesti houkuttelevia sivuja. Lisäksi teemaan sisällytettiin ulkoasun muokkaukseen liittyvät määrittelyt, jotka ovat helposti muokattavissa WordPress-hallinnan kautta.

Jäsenyhdistyksille omat alasivut

Sisältökohtaisia räätälöityjä lohkoja toteutettiin esimerkiksi muistikummius- ja jäsenyhdistyssivuille. Lisäksi kokonaisuudessa hyödynnettiin yleisiä kaikille yhteisiä lisäosia sekä erityistarpeiden mukaisia lisäosia, kuten rajattua mediakirjastoa jäsenyhdistyksille. Yhdistyksille rakennettiin myös räätälöity käyttäjärooli jonka avulla he voivat rakentaa omia sivustojaan pääsivuston alle. 

Muistiliiton verkkosivuprojekti edustaa modernia ja räätälöityä WordPress-ratkaisua. 


Lämmin kiitos meiltä tekemästänne työstä ja todella kivasta lopputuloksesta! On ollut ilo työskennellä kanssanne.

Kirsi Korhonen, viestintäpäällikkö, Muistiliitto

Muistiliitto


Muistiliitto on muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä oma järjestö. Se on 42 jäsenyhdistyksensä valtakunnallinen kattojärjestö. Muistiyhdistyksillä on yhteensä jo noin 14 500 jäsentä. 

Sivustoa rakentamassa

Noora Ojanen

Designer

UI/UX-design, Branding, Marketing, Illustration

Joni Karjalainen

Senior Web Developer

Front-End Development, Support, Digital-Marketing

Inari Laurila

Key Account Manager

Project Management, Accessibility, Front-End Development

Tuuli Strandman

Senior Marketing Specialist

Web Analytics, SEO, Project Management, Digital Marketing

Muita toteutuksia


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677