Työ – Verkkosivusto : Mediataitokoulu 02.43

Mediataitokoulu 01.2024

Mediataitokoululle uusi sivusto

Mediataitokoulu on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämä verkkopalvelu, joka on suunnattu kouluissa, päiväkodeissa, kirjastoissa ja järjestöissä toimiville mediakasvattajille. Palvelusta löytyy oppimiskokonaisuuksia, jotka auttavat käsittelemään mediaan liittyviä kysymyksiä oppilaiden ja asiakkaiden kanssa.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti halusi uudistaa sivuston kokonaisvaltaisesti ja uudistuksessa haluttiin erityisesti muutos materiaalipankin käytettävyyteen sekä sivuston nopeuteen ja käyttövarmuuteen liittyen.


Työpajatyöskentelyllä alkuun

Projekti alkoi kattavalla työpajatyöskentelyllä, jossa tunnistettiin sivuston tärkeät kohderyhmät sekä heille merkittävät palvelupolut. Työpajojen aikana suunniteltiin myös rakenne sekä sivustolta löytyvät materiaalipankin monipuoliset ja käyttäjälähtöiset lajittelu- sekä hakutoiminnot.

Houkuttava ulkoasu saavutettavasti

Toteutimme sivustolle saavutettavan ulkoasu- ja käyttöliittymäsuunnitelman työpajoissa esiintulleiden huomioiden ja asiakkaan toiveiden pohjalta. Erityistä huomiota kiinnitettiin yksittäisen oppimismateriaalin sivupohjaan ja se suunniteltiin käyttäjää palvelevaksi.

Tekniset ratkaisut käyttäjien tarpeiden pohjalta

Oppimismateriaalien sivupohjissa hyödynnettiin sekä kiinteitä kenttiä sekä vapaasti lisättäviä lohkoja. Sivupohjan kiinteät kentät mahdollistaa rakenteeltaan yhtenäisen sisällön tuottamisen ja lohkot puolestaan materiaalin varioinnin aina tarpeen mukaan.

Mediataitokoulua voi käyttää rekisteröitymättä, mutta rekisteröitymällä käyttäjä voi kerätä sisältöjä omaan muistilistaan. Mediakasvatusta edustavat järjestöt voivat lisäksi myös lähettää materiaaleja palveluun. Käyttäjä näkee lisäämänsä materiaalin käyttökerrat omalta sivultaan ja saa kerättyä ne helposti esimerkiksi järjestön toimintakertomukseen tai raportteihin.

Hakukonenäkyvyys huomioiden

Erilaiset oppimismateriaalit merkittiin uudistuksessa aihesanoilla. Näille aihesanoille luotiin oma pysyvä ja hakukoneen löytämä arkistosivu jolle ko. aiheen materiaalit kertyvät. Kyseinen sivu indeksoituu hyvin myös hakukoneeseen ja tavoitteena onkin tulevaisuudessa lisätä kävijämääriä myös näiden yksittäisten aihesivujen indeksoitumisen kautta.


Monipuolinen testaus tuottaa laadukkaita sivustoja

Sivuston testaus piti sisällään mm. päätoiminnallisuuksien kuten kieliversioiden, hakutoimintojen, sivuston toimivuuden eri selaimilla sekä saavutettavuuden testauksen.

Sivuston tietoturvallinen ylläpito

Toteutus sisältää myös WordPressin ylläpidon, jotka kattaa järjestelmän toimintakykyisenä pitämisen, tietoturvapäivitykset sekä virhetilanteiden selvityksen ja korjaamisen. Lisäksi autamme vastaamaan nykyisiin GDPR-vaatimuksiin jotta sivu noudattaa lainmukaisia evästekäytäntöjä. Toteutettu sivusto noudattaa WCAG 2.2 AA tason saavutettavuuskriteereitä.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti


Mediataitokoulu on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ylläpitämä maksuton verkkopalvelu kasvattajille. Mediataitokoulu tarjoaa monipuolisia materiaaleja, koulutuksia ja tehtäviä mediakasvatustyöhön ja medialukutaidon edistämiseksi lasten, nuorten ja aikuisten kanssa tehtävässä työssä.

Projektin toteutuksesta vastasivat

Noora Ojanen

Designer

UI/UX-design, Branding, Marketing, Illustration

Joni Karjalainen

Senior Web Developer

Front-End Development, Support, Digital-Marketing

Tuuli Strandman

Senior Marketing Specialist

Web Analytics, SEO, Project Management, Digital Marketing

Muita toteutuksia


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677