Työ – Sivustouudistus : Visit Kuhmo & Visit Suomussalmi 02.35

Visit Kuhmo & Visit Suomussalmi 05.2023

Uudet sivustot luonnon, historian ja kulttuurin valtakuntiin

Toteutimme Kuhmolle ja Suomussalmelle kahdet täysin erilliset, oman brändi-ilmeen mukaiset, mutta tekniseltä toteutukseltaan lähes identtiset sivustot.

Jatkokehityksen varhaisessa vaiheessa oli todettava, että laadukkain, kestävin ja kustannustehokkain ratkaisu olisi uudistaa sivustot täysin alusta alkaen niin teknisen kuin visuaalisen toteutuksen osalta.

Uudet WordPress sivustot ulkoasua ja tekniikkaa myöten

Uudistimme Visit Kuhmo ja Visit Suomussalmi WordPress sivustot ulkoasua ja tekniikkaa myöten. Suunnittelimme sivustojen visuaalisen ulkoasun ja käyttöliittymän aikaisempaan ilmeeseen pohjaten. Suunnittelutyö mahdollisti myös monipuolisten ja täysin uusien WordPress lohkojen luomisen. Uusilla lohkoilla voidaan tuoda sivustoilla sisältöä aikaisempaa monipuolisemmin esiin. Myös sivustojen footerit uudistettiin teeman ulkoasuun sopivaksi.

Vieraile Visit Kuhmo sivustolla
Vieraile Visit Suomussalmi sivustolla


Monipuoliset sisällöt järjestykseen

Sivustot koostuivat keskimääräistä monipuolisemmin erilaisista sisällöistä joilla oli erilaisia linkitys, rikastus sekä päivitystarpeita. Jotta nämä sisällöt saatiin esille parhaalla mahdollisella tavalla, uudistuneille sivuille luotiin lisää sisältötyyppejä – yritykset, reitit ja tuotteet.

Lisäksi sivustolle toteutettiin erilaisia lohkoista koostuvia sivuja sekä artikkelipohjia. Näiden yhdistelmillä sisältö saatiin linkitettyä ja listattua täysin toiveiden mukaan erilaisiin yhteyksiin sivustolla.

Sujuva ylläpito sekä saavutettava sivusto

Toteutus sisältää molempien sivustojen palvelimen sekä WordPressin ylläpidon, jotka kattaa järjestelmän toimintakykyisenä pitämisen, tietoturvapäivitykset sekä virhetilanteiden selvityksen ja korjaamisen. Huolehdimme varmuuskopioinnista sekä siitä, että palvelin on aina toimintakunnossa jotta sivusto pysyy toiminnassa vakaasti. Lisäksi autamme vastaamaan nykyisiin GDPR-vaatimuksiin jotta sivu noudattaa lainmukaisia evästekäytäntöjä. Toteutetut sivustot noudattavat lisäksi WCAG 2.2 AA tason saavutettavuuskriteereitä.

Sisällöt paikalleen avaimet käteen palveluna

Tarjosimme lisäpalveluna uusille sivustoille myös sisällönsyötön. Sisällönsyötön tiimimme vastasi sekä olemassa olleiden että uusien sisältöjen lisäämisestä sivustolle. Tämä helpotti vähensi tilaajan työmäärää sivuston julkaisuvaiheessa.

 

Viikkopalaverit projektinhallinnan selkärankana

Viikottaiset statuspalaverit pitivät projektin sekä vauhdissa että järjestyksessä. Asiakas osallistui aktiivisesti palavereihin ja tuki omalta osaltaan kokonaisuuden onnistumista.

Visit Suomussalmi Palveluhaku

Datahub- ja karttaintegraatiot

Sivustoille haetaan Kuhmon ja Suomussalmen yritysten Datahub-tuotteita valittuihin kriteereihin perustuen. Datahubin matkailutuotteiden tiedot noudetaan ja esitetään ne sivustolla sekä listausnäkymänä että yksittäisinä tuotekortteina.

Sivustolle tuotavat tuotteet haettiin Datahubista esimerkiksi sijainnin, yrityksen kieliversion sekä tuotetyypin mukaan. Lisäksi WordPress sivustolle luotiin mahdollisuus rikastaa Datahub-tuotteen tietoja sisällön osalta.

Reittien yhteyteen integroitiin sekä OutdoorArctiven että GoogleMapsin karttanäkymät.

Visit Suomussalmi Majoitu
Visit Suomussalmi Palveluhaku

Visit Suomussalmen projektipäällikön kommentti toteutuksesta

Minulle jäi keväästä fiilis, että te toimitte koko tiimi toimi yhdessä etsien meidän tarpeisiin sopivat ratkaisut. Teillä oli riittävä taustaymmärrys matkailutoimialasta, monessa tilanteessa, että te hahmotitte myös sivustoa käyttävän asiakkaan näkökulmaa. Koko projektin ajan olitte todella ratkaisukeskeisiä ja joustavia.

Suomussalmi löytyy Kainuusta, Kajaanin yläpuolelta ja Kuusamon alapuolelta. Alueella on upeat vaarat ja mahtavat viitoitetut luontopolut sekä neljä selkeää vuodenaikaa; talvikin on Suomussalmella oikea talvi. Tekemistä, näkemistä ja kokemista löytyy ympäri vuoden.

Visit Kuhmo Syö ja juo

UNESCO:n kirjallisuuskaupunki Kuhmossa, metsän ja kulttuurin valtakunnassa järjestetään korkeatasoisia musiikkitapahtumia. Kaupunki tunnetaan ympäri maailman heinäkuisesta Kuhmon kamarimusiikki -festivaalista. Rauhallinen erämaa ja laajat saloseudut inspiroivat taiteen tekijöitä ja paikallista puumuotoilua. Paikallisten juuret ovat myös perinteisissä elämäntavoissa ja niinpä ravintoloista kuin kylävierailuilla voit saada myös perinteisiä herkkuja, marjoja, sieniä, riistaa ja kalaa.

Sivustoa toteuttamassa

Joni Karjalainen

Senior Web Developer

Front-End Development, Support, Digital-Marketing

Noora Ojanen

Designer

UI/UX-design, Branding, Marketing, Illustration

Tuuli Strandman

Senior Marketing Specialist

Web Analytics, SEO, Project Management, Digital Marketing

Arto Saksola

CEO

Customer Relationship Management, Project Management, Sales

Jenna Saksola

Content Strategist

E-Commerce, Support, Digital Marketing, Project Management

Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677


Muita toteutuksia