Työ – Verkkosivusto : Pelkosenniemen kunta 02.38

Pelkosenniemen kunta 12.2023

Pelkosenniemelle uusi kuntasivusto

Toteutimme Pelkosenniemen kunnalle uuden, saavutettavuuskriteerit täyttävän kuntasivuston, joka vastaa kunnan visuaalisia toiveita ja ilmettä. Sivusto on suunniteltu mukautumaan eri päätelaitteille sekä täyttämään saavutettavuuskriteerit.


Monipuoliset lohkot erilaisiin sisältötarpeisiin

Sivusto on rakennettu WordPress-julkaisujärjestelmällä hyödyntäen helppokäyttöisiä, muokattavia ja uudelleenkäytettäviä lohkoja. Toteutus sisältää monipuoliset lohkot, kuten herokuvan, tekstilohkon, nostolohkon, videolohkon, kuvan ja tekstilohkon, yhteystietolohkon sekä mahdollisuuden ottaa yhteyttä. Näiden avulla sivustolla voidaan vastata kunnan monipuolisiin sisältötarpeisiin.

Kävijälle ajankohtainen etusivu

Etusivu suunniteltiin painottaen helppoa navigointia ja sisältöjen löytämistä. Rakensimme sivustolle modulaarisia lohkoja, jotka mahdollistavat joustavan etusivun rakentamisen. Tämä antaa sisällöntuottajille mahdollisuuden luoda nostopaikkoja eri teemoille, palveluille ja tapahtumille. Lisäksi luomme automaattisesti päivittyviä nostettavia sisältöjä, jotta etusivu on aina ajan tasalla ja houkutteleva kävijöille.

Artikkelipohjat sisällön kiinnostavaan esittämiseen

Sivuston artikkeleita voidaan luokitella eri kategorioiden, asiasanojen ja muiden luokitteluiden avulla. Artikkelisivupohjaan rakennettiin erilaisia elementtejä, kuten otsikko, julkaisupäivämäärä, kirjoittaja, kuvausteksti, pääkuvituskuva, editorilla muotoiltu sisältö ja lisätiedot henkilökorttina.

Sivuston tietoturvallinen ylläpito

Toteutus sisälsi myös palvelimen sekä WordPressin ylläpidon, jotka kattaa järjestelmän toimintakykyisenä pitämisen, tietoturvapäivitykset sekä virhetilanteiden selvityksen ja korjaamisen. Huolehdimme varmuuskopioinnista sekä siitä, että palvelin on aina toimintakunnossa jotta sivusto pysyy toiminnassa vakaasti. Lisäksi autamme vastaamaan nykyisiin GDPR-vaatimuksiin jotta sivu noudattaa lainmukaisia evästekäytäntöjä. Toteutetut sivustot noudattavat lisäksi WCAG 2.1 AA tason saavutettavuuskriteereitä.


“Nettisivujen toteutus ja yhteistyö kanssanne sujui sujuvasti ja helposti. Saimme kauniit, modernit ja meidän organisaatiollemme visuaalisesti personoidut nettisivut, joita kelpaa katsella ja käyttää.”

Pelkosenniemen kunta 

Pelkosenniemen kunta


Pelkosenniemi on pieni, yhteisöllinen ja innovatiivinen kunta Itä-Lapissa. Ammennamme voimaa Lapin ainutlaatuisesta luonnosta, joka mahdollistaa monipuolisen elinkeino- ja harrastustoiminnan. Pyhä-Luosto -kansallispuisto ja Pyhätunturin matkailukeskus sijoittuvat kuntaamme. Maisema-alueessa omaleimaista on laajoina kairoina levittäytyvät suoaukeat, Kitisen ja Luiron jokien yhtyminen Kemijoen päähaaraan sekä maisemaa reunustavat tunturit.

Projektin toteutuksesta vastasivat

Noora Ojanen

Designer

UI/UX-design, Branding, Marketing, Illustration

Ville Kurkikangas

Web Developer

Front-End Development, UI/UX-design

Tuuli Strandman

Senior Marketing Specialist

Web Analytics, SEO, Project Management, Digital Marketing

Muita toteutuksia


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677