Web-Sovellus : Jyväskylän Avoin Yliopisto 02.37

Avoin Yliopisto kurssialusta 06.2023

Uusi websovellus ohjaa opiskelijoita tieteelliseen ajatteluun

Jyväskylän avoin yliopisto on Suomen suosituin avoin yliopisto. Opinnot voi aloittaa useissa oppiaineissa ympäri vuoden ja yliopistossa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia tai ikärajoja. Rakensimme Jyväskylän avoimelle yliopistolle tieteelliseen ajatteluun ohjaavan ohjelma-alustan.


Tieteellisen ajatteluun ohjaava kurssialusta

Trimedia vastasi projektista kokonaisvaltaisesti sisältäen konseptoinnin, visuaalisen suunnittelun ja teknisen toteutuksen.

Monipuolinen alusta 

Luontopolulla käydään läpi erilaisia tehtäviä. Opiskelija katsoo sisällön ensiksi videolta tai kuuntelee podcastina ja vastaa tämän jälkeen esimerkiksi monivalintakysymyksiin eri aiheista. Osaan kysymyksistä vastataan esimerkiksi siirtämällä vastaukset oikeaan kohtaan sivustolla. Kun opiskelija on suorittanut osion, hän voi ladata itselleen tästä suoritusmerkin.

Luontoaiheiset animaatiot

Alustalta löytyy paljon palvelua elävöittäviä animaatioita. Animaatioiden toteutukseen on käytetty lähes standardiksi muodostunutta Lottie -animaatioformaattia. Lottie mahdollistaa esimerkiksi vanhanaikaisiin gif-animaatioihin huomattavasti kevyemmän ja joustavamman tavan animaatioiden esittämiseksi.

Huolehdimme myös ylläpidosta

Sivuston toteutus sisältää myös PHP-päivitykset sekä palvelimen ylläpidon, jotka kattaa järjestelmän toimintakykyisenä pitämisen, tietoturvapäivitykset sekä virhetilanteiden selvityksen ja korjaamisen. Huolehdimme varmuuskopioinnista sekä siitä, että palvelin on aina toimintakunnossa jotta sivusto pysyy toiminnassa vakaasti ja varmasti.

Laravel, Livewire ja Alpine.js

Alusta on toteutettu Laravelia, Livewirea ja Alpine.js:ää hyödyntäen. Itse tieteellisen ajattelun kurssi on vaiheistettu neljään eri kokonaisuuteen jotka tekijä voi käydä läpi omaan tahtiinsa. Kokonaisuutena alusta sisältää monipuolisesti tietoa ja tukea tieteellisestä ajattelusta.

Opiskelija vierailee jokaisessa kohteessa, joissa hän opiskelee aihealueeseen kuuluvat tehtävät. Kun osio on tehty tallentaa käyttäjä tehtävän suorittamisesta saamansa suoritusmerkin koneelle ja lataa tämän Moodleen.

Projektissa Laravel oli mahdollistamassa taustalogiikaltaan erikoistuneen palvelun kehitystä. Livewiren ja Alpine.js:n avulla toteutettiin moderni käyttöliittymä ilman ylimääräisiä sivulatauksia, näin käyttäjän on helppo keskittyä sivuston sisältöön. Sivusto reagoi käyttäjän syötteeseen ja siten ohjaa käyttäjää hienovaraisesti koko kurssin läpi.


Yhteistyö Trimedian kanssa sujui hienosti. Trimedia huolehti aikataulutuksesta, projektin etenemisestä ja resurssoinnista loistavasti.

Avoin Yliopisto

Asiakas – Jyväskylän Avoin Yliopisto

Suomen suosituin avoin yliopisto

Jyväskylän avoin yliopisto on Suomen suosituin avoin yliopisto. Opinnot voi aloittaa useissa oppiaineissa ympäri vuoden ja yliopistossa ei ole pohjakoulutusvaatimuksia tai ikärajoja. Tieteellisen ajattelun ja kirjoittamisen kurssi on keskeinen opiskelun aloittava toiminto.

Alustaa toteuttamassa

Esa-Pekka Autio

Web Developer

Front-End Development, Back-End Development, UX/UI-design, Animations

Jere Pyhäjärvi

Senior Web Developer

Web Application Development, Full Stack Development

Arto Saksola

CEO

Customer Relationship Management, Project Management, Sales

Muita toteutuksia


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677