Vuosikello

Vuosikellokalenteri

Miten visualisoida toimintasi käytettävästi ja tyylikkäästi?


Kuinka toteuttaa toimiva ja saavutettava vuosikello?

Etsiessä ratkaisuja vuosikellon liittämisestä asiakkaidemme verkkopalveluihin törmäsimme aina samaan ongelmaan: saatavilla olevat vuosikellot ovat hankalia käyttää ja usein epäselviä sekä haastavia saavutettavuuden näkökulmasta.

Otimme siis haasteen vastaan: Kuinka toteuttaa toimiva ja ennen kaikkea saavutettava vuosikello, joka kerää yhteen kaikki toimijan tai organisaation tapahtumat ja tehtävät – mobiiliystävällisesti ja käytettävästi?

Tutustu toteutukseen: tapahtumakalenteri.liikkuvakoulu.fi

 

Vuosikello


Tavoite ja toteutus

Rakensimme yhteistyössä Liikkuvat ohjelman kanssa tapahtumakalenterin, joka toimii toiminnan vuosikellona. Kehitystyön aikana etsimme eri ratkaisuja ja lopputuloksena syntyi web-pohjainen tapahtumakalenteri, joka antaa kattavan kokonaiskuvan toiminnasta ja suunnitelmista.

Hallinnointi osana WordPressiä

Vuosikalenterin ylläpidon käytettävyys ja helppous oli yksi kehitystyön tavoite. Tapahtumat ja sisällöt tulisi olla hallinnoitavissa WordPressin kautta sivuston muut päivittämisen mukaisesti. Sivustolle lisättävät tapahtumat siirtyvät tapahtumakalenteriin hyödyntäen WPn REST APIa. Näin vältytään useamman eri järjestelmän opettelulta, päivittämiseltä sekä lisenssimaksuilta.

Tekniikka aallon harjalla

Kalenteri on ns. single-page application (SPA) toteutus, joka on toteutettu moderneilla tekniikoilla, joista suurimman vastuun kantaa javascript pohjainen Vue 3 kirjasto. SPA web-sovellusten etuna on muun muassa perinteistä verkkosovellusta nopeampi toimivuus ja skaalautuvuus.

SPA sovellukset sopivatkin niin pieniin kuin myös massiivisiin toteutuksiin (kuten Facebook) ja ne kääntyvät tarvittaessa myös mobiiliapplikaatioiksi.


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos vuosikellokalenteri herätti kiinnostuksesi kirjoita yhteystietosi lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677