Yhteisen tekemisen kautta – 2022 kuukauden aktiviteetit

Koronarajoitukset riistivät useamman vuoden ajan mahdollisuudet lähityöskentelyyn ja paluu takaisin normaalimpaan arkeen on saanut Sepänkadun kattohuoneiston taas kuhisemaan väkeä.  Moni trimedialainen kuitenkin työskentelee edelleen etänä, joten kuinka rakentaa työyhteisön yhteishenkeä arjessa, jossa päivittäistä kanssakäymistä ei ole kahvi-tai lounastaukojen muodossa? 

Ei riitä, että järjestetään juhlat kaksi kertaa vuodessa, jossa porukkaa tapaa toisensa ensi kertaa kasvotusten puolen vuoden välein muun kuin työn merkeissä.

Yhteishenkeä kannattaa pitää yllä myös tavallisessa arjessa. Järjestämällä pieniä arjesta poikkeavia yhteisiä asioita pääsee tutustumaan toiseen myös muun kuin koodin tai testien kirjoittamisen parissa. Yhteisen ajan kautta voidaan oppia tuntemaan työkavereita paremmin, mikä voi helpottaa myös toisen kanssa toimimisessa työssä.

Miten yhteishenkeä voi rakentaa kiireisen työarjen keskellä?

Kuluvana vuonna polkaisimme touhu-torstain taas käyntiin (vaikkei aktiviteetit tosin osuneet aina kuukauden viimeiselle torstaille). Alkuvuodesta post-it lapuista lähtenyt äänestysidea laajeni vuoden myötä vakiintuneeksi alustaksi. Jokainen trimedialainen saa kauden alussa ehdottaa ja äänestää omia suosikkejaan eri lajeista, joita toteutetaan kuukauden aktiviteettina. Samalla pääsee kokeilemaan yhdessä lajeja, joita ei omalla ajalla ehkä tulisi kokeiltua.

Alkuvuoden taistelut eri areenoilla

Keväällä kokeiluun pääsi jousiammunta, joka aloitti myös kesän hiiligrillikauden viimeisten lumihiutaleiden vielä laskeutuessa ammunta-areenalle. Ennen kesää ehdimme ottaa mittaa toisistamme karting-radalla ja frisbeegolfin mestaruudesta käytiin tiukka kamppailu Huhtasuolla. Kausi päätettiin Sataman Viilun saunan lauteilla ja poreammeessa.

Viikon peli

Vuoden aikana Trimedian toimistolle on ilmestynyt hämmentävien nappien lisäksi myös pelipöytä, johon lautapelimestari Toni tarjoilee viikottain uuden viikon pelin – kriteereinä 1-4 pelaajaa ja kesto alle tunnin. Lisäksi vuoteen on kuulunut kaksi perinteistä peli-iltaa, jolloin firmalta juotiin jääkaappia tyhjäksi. Pelillisissä merkeissä on syksyn aikana seurattu Twitch-kanavalta myös Trimedian joukkueen etenemistä Kanaliigassa. 

Aktiviteetit ovat täällä jäädäkseen

Syksyn myötä pimenevät illat saapuvat vähitellen. Aktiviteetiksi äänestettiin elokuussa keilaaminen, pakohuone sekä vaellus, joista kaksi kolmesta on ehditty lokakuun loppuun mennessä toteuttamaan.

Faktaa on, että edes hiukan paremmin työyhteisössä viihtyvä ihminen tekee työnsä paremmin, on todennäköisesti parempi työkaveri ja voi paremmin. Loppuvuoteen mahtuu vielä pikkujoulut, ja vuoden 2022 kokemuksella ovat aktiviteetit asettuneet pysyväksi rutiiniksi klassisten peli-iltojen rinnalle.