Vastuullisuus 02


Lapset ovat tulevaisuus

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden tukeminen on meille tärkeää, sillä he ovat tulevaisuuden tekijöitä ja vaikuttajia. Haluamme tukea heidän yritteliäisyyttään. Näitä tärkeitä arjen taitoja ovat muun muassa rohkeus ja sinnikkyys, omatoimisuus ja vastuullisuus, yhteistyö-, organisointi- ja ongelmanratkaisutaidot, luovuus sekä rahan arvon ymmärtäminen. Olemalla mukana erilaisissa projekteissa ja tapahtumissa lapsi tai nuori saa arvokkaita kokemuksia yhdessä tekemisestä ja aktiivisena kansalaisena toimimisesta.

Yhteistyössä sekä oma-aloitteisesti

Rakennamme yhteiskuntaa yhteistyössä kumppaneiden kanssa sekä oman kehittämisen kautta, mm.:

  • Tuemme aktiivisesti lasten ja nuorten toimintaa Keski-Suomen alueella.
  • Kehitämme ja toteutamme lapsia, nuoria ja huoltajia tukevia palveluita.
  • Kehitämme ja tarjoamme verkkopalveluita, jotka jakavat saman arvomaailman kanssamme.
  • Hyödynnämme kumppaneidemme kokemus- ja tutkimustietoa työmme kehittämisessä.
  • Yritysyhteistyö toimijoiden kanssa pohjautuu yhteisiin arvoihin.

Yhteistyön kautta kohti parempaa huomista

Yrityskylän kumppani jo vuodesta 2017

Yhteistyömme TATin kanssa on jatkunut tiiviinä jo usean vuoden ajan. Kumppanina tarjoamme lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua omaan alaamme ja teemme toimintaa tunnetuksi vastuullisesti Keski-Suomen Yrityskylissä.

Yrityskylä on Talous ja nuoret TAT:n kehittämä oppimisympäristö, joka tarjoaa opetussuunnitelmaan kuuluvan työelämälähtöisen oppimiskokemuksen vuosittain jopa 97 000 nuorelle. Yrityskylä on kuin pienoiskaupunki, jossa oppilaat toimivat kuin oikeassa elämässä saaden palkkaa tai johtaen yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Yrityskylien kumppanit eli “Kyläkaverit” edustavat laajaa kirjoa erilaisia toimijoita, ja vierailulla opitaan myös, millaisia pelisääntöjä yhteiskunnassa on.

Turvaamassa lasten liikkumista liikenteessä

Olemme mukana turvaamassa lasten kulkemista liikenteen seassa sponsoroimalla koulujen ekaluokkalaisille toimitettuja heijastinliivejä led-valoilla varustettuja. Pieni kulkija -palvelun sponsorina haluamme turvata jokaisen ekaluokkalaisen liikkumista turvallisesti koulutiellä. Lue lisää toiminnasta: www.pienikulkija.fi


Osallistavaa varainhankintaa lapsille ja nuorille

Trimedian Tomerat -sovellus tarjoaa ideoita, ohjeita ja työkaluja koululuokkien ja muiden ryhmien varainhankintaan. Sen avulla onnistuu projektien ja tapahtumien organisointi, viestintä ja tuotteiden sekä palveluiden myynti. 

Trimedian Tomerat -tiimi tekee jatkuvaa kehitystyötä sovelluksen parissa tukemalla lasten, nuorten ja aikuisten yhteistyöprojekteja ja varainhankintaa. Lisäksi tiimi auttaa koululuokkia ja Keski-Suomessa toimivia yrityksiä  toteuttamaan hyvän mielen tempauksia. Tempaus voi olla esitys tai viriketuokio hoivakodissa, ympäristön siistimistä koulun tai yrityksen pihamaalla tai kenties lasten ja nuorten omien pienten palveluiden tarjoamista, kuten pihatöitä ja digiapua.

Ei vain se päämäärä, vaan myös yhdessä kuljettu matka

Siirry tästä: Tomerat