Suutarin lapselle oikean kokoiset kengät

Uudistimme sivustomme. Edellisestä urakasta tuli vierähtäneeksi yli 7 vuotta, mitä voi pitää jo melko hyvänä saavutuksena nykyaikana. Noiden vuosien aikana on ehditty jo muuttamaan pariinkin kertaan, etäilemään kotioloissa ja pistämään pystyyn jos jonkinmoista verkkokauppaa ja sivustoa. Muutamia uusia kasvoja on ilmestynyt niin tekijäpuolelle kuin myös tekijöiden koteihinkin.

Mikä muuttuu – Koronan jaloissa ja työkiireissä omien sivujen päivittäminen ja yhteinen tekeminen on jäänyt pahasti kaiken muun jalkoihin. Lupaammekin jatkossa päivityksiä useammin ja palautamme (ainakin lukijoiden keskuudessa) suositut haasteet jälleen julkaisuihin. Lisäksi pyrimme pitämään kaikin keinoin sivuston evästevapaana, jolloin sivustolla voisi aina vierailla ilman evästekyselyn oikeuksien kliksuttelua.

Mikä tuskin muuttuu – Sosiaalisen median täydellinen haltuunotto jää odottamaan seuraavaa kehityssessiota.

Mitä opimme – Oman sivujen toteuttaminen pitäisi aina hoitaa projektinomaisena, kuten asiakkaillekin. Omia kehitysprojekteja on helppo siirtää kun on kiire, jolloin sivuston kehittämisen prioriteetti tippuu listalla alimmaiseksi. Siis tiukat aikataulut, selkeät roolit ja tehtävät, tilannepalaverit ja retrot jatkossa käyttöön myös omiin projekteihin.

Mikä harmittaa – Emme voi enää käyttää lausetta “suutarin lapsellakaan ei ole kenkiä”

Hyvää aprillipäivää ja toivottavasti tykkäätte.