Lukulistalle

Monien suomalaisten tapaan suurin osa trimedialaisista viettää kesälomansa heinäkuussa. Järjestämme kesälomat osittain asiakkaidemme aikataulujen mukaan – on rennompaa olla lomalla, kun tietää, ettei tehtäväpino kasva sen aikana. Siksi monen kesäkuun loppu on usein kiireinen, jottei työtaakka pääse kasvamaan liian isoksi elokuulle.

Kesälomalle siirryttäessä kaksi, kolme ensimmäistä päivää vietetään usein nollaten ja ”lomaolotilaan” siirtyessä. Sitten saattaa iskeä tekemisen puute. Kyseisen hetken iskiessä voit kaivaa esiin tämän postauksen. Olemme keränneet tänne mukavaa kesälomalukemista, josta löytyy kirjoja sekä ammatillisesta että oman elämän näkökulmasta.

Factfulness

Maailmassa asiat ovat lähtökohtaisesti paremmin, kuin ajattelemme. Factfulness-kirjaan on koottu yleistietoa maailman tilanteesta 2010-luvulla. Jopa Bill Gates on todennut Factfulnessin olevan yksi tärkeimmistä kirjoista, jonka avulla voi hahmottaa selkeästi maailman tilan.

The subtle art of not giving a fuck

Pilke silmäkulmassa mutta myös tieteellisiin lähtökohtiin nojaava elämäntaito-opas. Kirjan kirjoittanut Mark Manson toteaa, että olemalla piittaamatta paskaakaan, voit saavuttaa asioita joista olet aina unelmoinut.

Hacking Growth

Kasvuhakkerointi on nykyään jo monien tuntema, markkinoinnin suuntaus jossa pyritään parantamaan yrityksen tuotetta, työntekijöiden ja asiakkaiden tyytyväisyyttä sekä tietysti lisäämään myyntiä.

The Lean Startup

Suurin osa startupeista epäonnistuu – moni näistä olisi estettävissä. Eric Riesin kirjoittama kirja käsittelee startupin perustamista menestyksekkäästi. Ries on listannut yleisiä sudenkuoppia ja kertoo, miten on itse onnistunut kasvattamaan startupeista vakaita ja menestyksekkäitä yrityksiä.

Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us

Nimensä mukaisesti kirja kertoo motivaatiosta ja sen syntymisestä. New York Timesin bestseller toteaa, ettei suurinta osaa ihmisistä ohjaa raha tai porkkana tikussa tyylinen ajattelu. Kirjasta löytyy vinkkejä miten löytää oma sisäinen motivaatio ja ruokkia sitä.

Idiootit ympärilläni

Kirja, jossa keskitytään neljän ihmistyypin tunnistamiseen ja siihen, miten tietyn tyyppisiä ihmisiä kannattaa käsitellä. Voit oppia kirjan avulla uutta itsestäsi, sekä ymmärtämään idiootteja ympärilläsi.

 

Toivottavasti listalta löytyi jotain sinulle sopivaa. Perinteisten kirjojen lisäksi suosittelemme äänikirjapalveluiden testaamista. Toisille kirjan seuraaminen voi olla helpompaa äänen avulla, koska samalla voi puuhata omiaan. Monet taas valitsevat perinteisen, fyysisen kirjan johon uppoutua.

Mukavaa kesää, muistakaa rentoutua!