Hyväntekeväisyyshaaste.

Me Trimedialla koetaan, että meillä on asiat oikeasti erittäin hyvin. Me ollaan terveitä, saadaan tehdä työtä josta pidetään, lähipiiri on kunnossa ja elämässä on ylipäätään asioita, joista saadaan olla kiitollisia. Siksi päätimme näin joulun lähestyessä tehdä jotain yhteisen hyvän puolesta: lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Jokainen sai ehdottaa omasta mielestään parasta kohdetta, joiden joukosta yhdessä päätettäisiin yksi kohde. Viikko eteni tasaisen rauhallisesti ja tunnelma oli odottava. Vaikka mikään vaihtoehto ei varmastikaan olisi ollut huono, ilmassa oli silti pientä jännitystä. Vasta perjantaina ensimmäinen meistä rohkaistui ja jakoi kohteen muille. Kun ensimmäinen ehdotelma pongahti Slackiin, sitä seurasi nopeasti muutama muukin. Esittelemme tässä muutaman kohteen ja lyhyet perustelut. Jos sinulle herää tarve auttaa, voit tutustua sivuihin tarkemmin linkeistä.

 

Pelastakaa Lapset ry – Jemenin lapset

 

WWF – Luonnonsuojeluliitto

 

Suomen Mielenterveysseura

 

Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys ry

 

Ensi- ja turvakotien liitto

 

Jotkut ovat ulosannissaan vähän ytimekkäämpiä. Lyhyesti esiteltynä, ensi- ja turvakotien liitto auttaa lapsia, jotka elävät vaikeissa ja turvattomissa kodeissa.

Ehdotuksien läpikäynnin jälkeen toteutettiin pienimuotoinen äänestys. Eniten ääniä saivat WWF ja Ensi- ja turvakotien liitto. Äänestyksestä muodostui varsinainen trilleri, kun ratkaisevan äänen antava henkilö oli etänä, autuaan tietämättömänä ratkaisevasta roolistaan. Pienimuotoisen Slack-tykittämisen (ja kenties myös puhelimitse häiriköimisen) jälkeen onnistuimme rikkomaan toisen työrauhan ja viimeinen ääni annettiin …WWF:lle! 🐳

WWF:n yritysten joululahjoituksissa oli valittava saimaannorppien ja Itämeren välillä. Päädyimme tällä kertaa Itämereen, jonne ”upotimme 500 euroa”. Perustelu, ”ilman planeettaa ei paljoa tarvitse rahoittaa eläimiä tai ihmisiä” oli oikeastaan aika osuva. Planet first, koska hei, se oli täällä ensin.

Keskustelu luonnosta ja sen nykytilasta sai meidät miettimään myös niitä pieniä tekoja, joilla voi hidastaa ilmastonmuutoksen etenemistä.

 

 

Sähkö meille tuleekin jo uusiutuvien energialähteiden kautta, mutta mitä muuta toimisto voisi tehdä? Keskustelu kumpuili aurinkopaneelien asentamisesta kahvihävikin vähentämiseen. Aurinkopaneeleita ei toimistolta vielä toistaiseksi löydy, mutta kahvin hävikkiä on alettu seuraamaan. Myös etäpalavereiden pitäminen autoilun sijaan on hyvä vaihtoehto, eikä jääkaappia tarvitse täyttää eksoottisilla kokoushedelmillä, jotka päätyvät lopulta roskiin.

 

Uudet maisemat.

 

Työmatkat ovat huomattava osa trimedialaisten päästöjä, koska suurin osa tuli töihin omalla autolla. Myös Kangasvuoren ylämäet olivat melkoisia energiasyöppöjä lihasvoimin paikalle tuleville. Pohdinta työmatkojen energiakulutuksesta otettiin melko tosissaan johtoportaassamme, sillä muutamme heti vuoden 2019 alussa uusiin tiloihin Jyväskylän keskustaan, johon on helppo saapua mistä päin Jyväskylää tahansa! Okei, kyllähän myös kasvanut työntekijämäärä vaati isompia tiloja, mutta uuden toimiston helppo saavutettavuus on myös iloisesti vastaanotettu ominaisuus.

Trimedia toivottaa kaikille hyvää joulua ja mahtavaa uutta vuotta! Palataan asiaan ensi vuonna, Sepänkadulta.