Lue harjoittelijoidemme kokemuksista ensipäivien aikana

Merkittävä osa nykyisistä työntekijöistämme ovat tulleet meille harjoittelun kautta. Niin ikään merkittävä prosentti harjoittelijoistamme myös työllistyy Trimedialle opiskeluidensa jälkeen. Harjoittelijoillamme on erilaisia rooleja, ja heidän kiinnostuksen kohteistaan riippuen harjoitteluissa on mahdollista keskittyä erilaisiin osa-alueisiin. Myös siihen, millä työvälineillä harjoittelunsa suorittaa, on mahdollista vaikuttaa. 

Harjoittelijamme Petra Lund ja Ville Kurkikangas kertovat ensi päivistään ja kokemuksistaan harjoittelun aikana. 

Ketä harjoittelijamme ovat?


Petra Lund ja Ville Kurkikangas opiskelevat Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tieto- ja viestintätekniikan ohjelmassa.

Petra kertoi, että hänen tavoitteenaan on harjoittelun aikana saada käsitys siitä millaista tällä alalla on olla töissä sekä saada lisää varmistusta siitä, mihin suuntaan omaa osaamista ja uraa haluaa viedä. Lisäksi tavoitteena on kehittää omaa osaamista muutaman eri teknologian kanssa. 

Ville toivoo, että voi harjoittelun aikana keskittyä WordPressin FrontEnd puoleen ja mahdollisesti myöhemmin myös käyttöliittymäsuunnitteluun sekä Adobe XD-työkalun käyttöön. Petra puolestaan keskittyy harjoittelussaan Laravel-teknologiaan. 

Ensitunnelmat harjoittelussa ovat olleet oikein hyvät — kaikki vain hymyilevät ja kukaan ei ole mutrusuuna toimistolla. Tykkään myös siitä, että kaikki ovat tasavertaisia täällä.

Ville – Harjoittelija

Miten oma perehdytyksesi on lähtenyt käyntiin? 

Petra kertoo, että ensimmäisellä viikolla suoritti Laracastista Laravel tutoriaalin ja melko heti tämän jälkeen hän pääsi tekemään jo yhdessä toteuttajan kanssa todelliselle asiakkaalle avustavia tehtäviä. Minulle oli nimetty perehdytykseen oma vastuuhenkilö joka työskentelee myös Laravelilla. Teen töitä Windowsilla. 

Ville puolestaan mainitsee, että Notion-ohjelmaan koottu perehdytysmateriaali on auttanut tosi paljon. Ville kertoo olevansa itseohjautuva ja tykännyt siitä, että on voinut itsenäisesti tutustua Trimedian käytänteisiin. Eniten uutta Villellä on ollut entisenä Windows-käyttäjänä Mac-ympäristöön totuttelussa. 

Täällä uskaltaa mennä kysymään jos ongelma tulee. 

Petra – Harjoittelija

Mikä jännitti ennen harjoittelua?

Sekä Ville että Petra mainitsivat, että heitä jännitti ennen harjoittelua eniten se millaisia ihmisiä Trimedialla tapaa. Myös esittäytyminen porukalle ja sen saama vastaanotto hieman jännittivät. Ville toteaa, että ensimmäisen päivän jälkeen hän huomasi, että jännittäminen oli turhaa.

Miten harjoittelijamme kuvailevat Trimediaa yrityksenä?

Petran mukaan Trimedia on rento, mukava, tehokas ja yritys jossa tehdään hyvällä tahdilla hommia. Ville kuvailee Trimediaa puolestaan positiiviseksi, yhteisölliseksi ja kehityshaluiseksi yritykseksi.

Lue lisää Trimediasta työ- tai harjoittelupaikkana!