Haaste: Piirtämishaaste

Tällä viikolla Trimedian AD Jarmo Mikkilä haastoi muut trimedialaiset käyttämään luovuuttaan piirtämishaasteen parissa. Piirtäminen on asia, josta moni pitää nuorempana, mutta josta luovutaan vanhemmiten. Syynä tälle saattaa olla turhan kriittinen kuvaamataidon opettaja tai ehkä vain mielenkiinnon kohteiden muuttuminen – tätä emme voi koskaan tietää varmaksi. Mutta luonnostelusta ja visuaalisesti asioiden hahmottelusta on todistetusti hyötyä, joten taitoa on ehdottomasti järkevää ylläpitää!

Haaste oli viisipäiväinen. Joka päivälle oli oma teema, jonka mukaan kaikki piirtäisivät samalle paperille. Piirroksia sai myös yhdistää jo olemassa oleviin kuviin. Vaikka haasteen pääteemana oli piirtäminen, sen ajatuksena oli myös yhdessä työskentely ja rohkeus ilmaista itseään porukalla.

Maanantai

Maanantaina teemana oli oma lemmikki. Jos omaa lemmikkiä ei ole, sai hyödyntää myös sukulaisten ja ystävien karvaisia (ja karvattomia) eläimiä. Paperille piirtyi paljon koiria ja kissoja, sekä yksi kilpikonna! Ensimmäisen päivän jälkeen meitä vielä muistutettiin paperin rajallisuudesta – jättikokoinen kissa ja monen monta koiraa veivät jo melko hyvän osan pinta-alasta. Noh, kyllä tälle arkille vielä mahtuu!

Tiistai

Tiistaina piirrettiin hahmoja. Hahmon alkuperä oli vapaa, eli pelien, elokuvien ja sarjakuvien tyypit olivat käytettävissä. Ensimmäisen päivän jälkeen saimme vielä muistutuksen, että kuvia voi tosiaan liittää toisiinsa. Piirtämishaaste eteni siihen asti varsin perinteiseen suomalaiseen tyyliin: jokainen aloitti piirtämisen omasta nurkasta, eikä lähestynyt muita.

Keskiviikko

Keskiviikon teemana oli paikka. Paikka, jossa piirtäjä rentoutuu ja viihtyy. Paperille piirtyi mökkejä, metsää ja jopa Prisman kyltti! Jokainen rentoutuu tavallaan, toisille se on luonnonrauha ja hirsimökki, toisille hyvä kahvi lähi-Prisman Pressossa.

Torstai

Torstaina herkuteltiin – noh, ainakin mielikuvissa. Teemana oli oma lempiherkku, jota ilman ei tahdota pärjätä. Torstai oli melko käänteentekevä päivä, sillä miltei kaikki herkut löytyivät toisiin hahmoihin liitettyinä.

Perjantai

Viikon viimeinen päivä! Viimeinen haaste oli piirtää esine, joka liittyy jollain tapaa piirtäjän harrastuksiin. Myös harrastusvälineet saatiin hyvin liitettyä paperille muihin hahmoihin. Vaikka haasteen alussa näytti siltä, että kukaan ei tahdo tuhria toisten töitä, perjantaina pystyimme toteamaan itsellemme, että nyt on onnistuttu. Hahmot kulkivat sulassa sovussa paperille, syöden karkkia ja suklaata.

Kissoja, tonttuja, karkkia ja suklaata, Prismaa ja pelejä. Niistä trimedialaiset tehty on.

Harrastukset x hahmot x lempipaikka. Ja lemmikkikin löytyy ylänurkasta!

Viikko meni sutjakasti ja moni odotti seuraavan päivän aiheita innoissaan. Haasteen ensimmäisenä päivänä tapahtui suomalaisille tuttu ”bussipysäkki-ilmiö”, eli jokainen aloitti piirtämisen omasta nurkasta, varoen toisten töitä. Viikon edetessä kuvia uskallettiin myös yhdistellä, vaikka siihen kaivattiinkin pientä kannustusta Jarmolta. Moni meistä arkaili kynään tarttumista, mutta lopulta miltei kaikki jättivät jälkensä paperiin.

Haasteen ideana olikin herätellä uusia tapoja arkeen ja näyttää, että kaikki osaavat kyllä piirtää. Saavutimme tavoitteen mielestämme hienosti. Haaste oli sen verran pidetty, että siitä on toivottu jo uusintaa. Saa nähdä, onko ensi kerralla tulos vielä runsaampi!