Haaste: 10 000 askelta päivittäin

“Viikko 39: Siirry koneen ääreltä liikkumaan ja nauttimaan syksyn raikkaasta ulkoilmasta, tai jollain muulla tapaa kerryttämään vähintään 10 000 askelta päivässä.“

Haasteen heittäjä halusi saada Trimedialaiset kävelemään ja nostamaan päivittäistä aktiivisuustasoaan. 10 000 askeleen kerryttämistä seurattiin joko sovelluksella, älykellolla tai askelmittarilla. Haaste sai positiivisen vastaanoton, eikä kukaan ainakaan tyrmännyt ideaa.

Miten meni?

Moni saavutti tavoitellun kymmenen tuhannen askeleen määrän. Motivaatio oli korkeimmillaan haasteen ensimmäisinä päivinä: Slack kävi kuumana, kun trimedialaiset fiilistelivät otettuja askelia. Viikon myötä askelmäärät alkoivat kuitenkin vähentyä ja Slackikin rauhottui. Suurin haaste askelien kerryttämisessä oli aika. Monella Trimedialaisella on jälkikasvua huolehdittavana sekä tietysti normaali arki pyöritettävänä; on kaupassa käyntiä, treeneihin kuskaamista, omia harrastuksia ja kotitöitä. Mihin väliin sitä laittaisi parin tunnin lenkin?

Totesimme, että askelia on helppo ja mukavakin kerryttää, jos aikaa vain on riittämiin. Myös arjen rutiinit ja niissä tehdyt valinnat vaikuttavat luonnollisesti päivän aktiivisuuteen. Yksi erinomainen tekijä askelten kerryttämiseen oli koiran omistaminen. Ne, jotka omistivat koiran keräsivät eniten askelia viikossa – lenkkejä tulee tehtyä päivässä vähintään muutama ja parhaimmillaan tuo 10 000 askelta kertyy jo näiden lenkkien aikana – sen päälle tulevat askeleet ovat pelkkää plussaa.

Trimedialaisilta löytyy tällä hetkellä huikeat kolme koiranpentua, jotka ovat erinomaisia askelten kerryttäjiä. Varsinkin, kun niitä yrittää saada kiinni. 🙂

Lopputulos

Yleisesti ottaen fiilikset olivat hyvät. Askeleiden mittaaminen sai monen huomaamaan, miten pienetkin erot tekemisessä voivat näkyä askeleissa, eli juurikin nämä iltapäivälehtien sivuilla jaetut vinkit jäädä pois kahta pysäkkiä aiemmin tai parkkeerata auto kauemmas. Toisaalta, välillä askelia tuntui kertyvän ihan “tyhjästä” – jo puolen tunnin siivoaminen ja tavaroiden järjestely kotona saattoi tuoda useamman sata askelta, vaikka olisi pyörinyt koko ajan neljän seinän sisällä. Haaste oli hyvä, mutta samalla kuulemma pelottava, kun tajusi miten vähän sitä joinakin päivinä liikkuikaan.

Kuvassa potentiaalinen toimistokoira, joka kerrytti hyvin askelia. Tällä hetkellä uraa toimiston terapeuttina estää ainakin pehmeille pinnoille pissaaminen ja tuolinjalkojen syönti…

Jos et ole vielä mitannut aktiivisuuttasi, suosittelemme ainakin kokeilemaan. Jos askelia kertyy viikon testijaksolla miltei tai yli 10 tuhatta päivässä, aktiivisuutesi on todennäköisesti melko hyvällä taholla. Jos numerot jäävät esimerkiksi alle viiden tuhannen joka päivä, on ehkä syytä miettiä, voisiko askelia kerryttää lisää.