Työ – Sivustouudistus : Nuori Kulttuuri 02.34

Nuori Kulttuuri 03.2023

Nuorisotyötä taiteen ja kulttuurin keinoin

Nuori Kulttuuri -toiminta on taiteen ja kulttuurin voimin tehtävää nuorisotyötä. Kaikille avoimen, valtakunnallisen toiminnan kautta sekä nuoret, että nuorten kanssa työskentelevät pystyvät kehittämään toimintaansa, verkostoitumaan ja saamaan onnistumisen kokemuksia.


Lähtökohdat

Nuoren kulttuurin vanha sivusto ei vastannut enää toiminnan tarpeita niin tekniikan kuin ulkoasun osalta. Visuaalisen ilmeen uudistamisen rinnalla kuului tehtävälistalle myös verkkosivuston saavutettavuuden toteuttaminen.

Aloitus ja tavoitteet

Sivuston uudistus aloitettiin yhteisellä palaverilla, jossa käytiin läpi sivuston tavoitetta, puuttuvia ominaisuuksia, käyttöliittymäratkaisuja sekä toiveita. Rakensimme sivuston WordPress-alustalla hyödyntäen omaa WordPress-teemaa ja tarpeisiin räätälöityjä lohkoja sekä lohkomalleja. Sopivien lohkojen avulla sivuston sisällönhallinta on helppoa ja vaivatonta – haluttuja sisältöjä voidaan nostaa esiin monipuolisesti ja joustavasti.

Uudistusprojektissa tehtiin lisäksi panostuksia saavutettavuuteen, joka osaltaan auttaa varmistamaan, että uudistettu sivusto palvelee nyt entistä paremmin kaikkia käyttäjiä.

Trimedian toteutus

Trimedia vastasi sivuston ilmeen ja käyttöliittymän suunnittelusta sekä teknisestä toteutuksesta. Työssä korostui toiminnan viestinnän rinnalla tasokkaan teknisen toteutuksen ja tietoturvan tärkeys. Yhteistyö jatkuu ylläpidon ja tukipalveluiden myötä, lisäksi autamme vastaamaan nykyisiin GDPR-vaatimuksiin, jotta sivusto noudattaa lainmukaisia evästekäytäntöjä.

Ulkoasu kuvastamaan Nuori Kulttuurin toimintaa käyttäjäkunta huomioiden

Verkkosivuston visuaalinen ilme oli vanhentunut ja se kaipasi uudistusta. Uutta ilmettä lähdettiin työstämään vanhan sisällön pohjalta. Sivusta haluttiin kepeä, nuorekas ja helppokäyttöinen. Tärkeimmässä roolissa olivat erilaiset tapahtumat ja palvelut – tapahtumia kuten Nuori Kulttuuri Festival ja Nuori Kulttuuri Digistage haluttiin korostaa sivuilla. Nuoret selaavat Nuori Kulttuurin -verkkosivuja enimmäkseen kännykällä, joten oli tärkeää, että sivusto toimisi ja näyttäisi hyvältä myös mobiilissa.

Asiakas


Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Nuori Kulttuuri -toiminta kehittää lasten ja nuorten taideharrastuksia.

Kulttuuria nuorisolle tuottamassa

Linda Hovila

Web Developer

WordPress, Front-End Development, Support

Noora Ojanen

Designer

UI/UX-design, Branding, Marketing, Illustration

Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677


Muita toteutuksia