Työ – Mobiilipalvelu : Kiasma Guide 02.1

Kiasma Guide 03.2019

Mobiiliikäyttöön optimoitu museo-opas

Trimedia toteutti vuonna 2017 helppokäyttöisen, verkkosivustona toteutettun sähköisen näyttelyoppaan, jossa toiminnalliset ikonit ohjaavat kävijää.


Toteutus

Ratkaisimme asiakkaan toiveet ja tarpeet rakentamalla oppaan WordPressillä erillisen sovelluksen tekemisen sijaan. Näin Kiasman on helppo päivittää tietoja itsenäisesti.

WordPress sovelluksen sijaan

Oppaan piti olla käyttäjäystävällinen ja helposti päivitettävissä, joten toteutimme WordPressiä hyödyntäen oppaasta verkkosivuston erillisen sovelluksen rakentamisen sijasta. Vierailijoille oppaan käyttö on helppoa ja vaivatonta, kun ei tarvitse ladata erillistä sovellusta puhelimeen.

Workshop-työskentelyllä selvät sävelet projektille

Kiasma Guiden toteutus aloitettiin yhteisellä workshopilla, jonka pohjalta rakennettiin sivuston käyttäjätarinat ja desingpersoonakuvaukset. Tämän jälkeen loimme Kiasma Guideen visuaalisen ilmeen, intuitiivisen käyttöliittymän sekä toiminnalliset ikonit, jotka ohjaavat kävijää eteenpäin sivustolla ja sovelluksessa. Toteutuksen jälkeen kokonaisuus siirtyi ylläpitovaiheeseen.

Esteettinen ja helppokäyttöinen opas

Rakennettu sivusto skaalautuu vaivattomasti myös muille päätelaitteille. Lopputulos on visuaalisesti miellyttävä, riippumatta päätelaitteesta. Kiasman näyttelyopas sisältää lisätietoa näyttelyistä, teoksista sekä kävijöille tärkeää tietoa Kiasmasta.

Näin projekti toteutettiin:

  • Designpersoonien rakentaminen
  • Kiasma Guiden visuaalisen ilmeen rakentaminen
  • Monikielisen WordPress sivusto luominen
  • Osa näkymäratkaisuista toteutettu edistyneellä Javascript- sovelluskehyksellä (Vue).

Asiakas – Kiasma


Nykytaiteen museo Kiasma näyttelyitä, esityksiä ja tapahtumia. Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin taidemuseon ja Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kansallisgalleria on Suomen suurin taidemuseo-organisaatio, jonka toimintaa ohjaa laki Kansallisgalleriasta.


Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Jos sivumme saivat sinut pohtimaan oman sivustosi tulevaisuutta, kirjoita yhteystietosi ja lyhyt kuvaus ongelmasta tai mahdollisuudesta alla olevaan lomakkeeseen.

Yhteyshenkilöt

Jos lomakkeiden täyttäminen ei innosta vaan haluat ottaa suoraan yhteyttä, kirjoita sähköposti etunimi.sukunimi@trimedia.fi tai ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin.

Arto Saksola
Puh: +358 44 535 7215

Tuuli Strandman
Puh: +358 40 6744677


Muita toteutuksia